Lahden Taijiklubi

Lahden Taijiklubi ry:n tarkoituksena on kehittää, ylläpitää ja tehdä tunnetuksi taijin ymmärtämistä ja jäsentensä taijiharrastusta Päijät-Hämeen alueella. Harjoittelussa hyödynnetään myös muita lajia tukevia itämaisia harjoitteita. Olemme toimineet Lahdessa vuodesta 2005 alkaen ja rekisteröityneet yhdistysmuotoon 2009.

Osa perustajajäsenistä oli harrastanut taijin eri tyylisuuntia jo vuosia, ja osa oli liittynyt joukkoon myöhemmin.

Harjoittelemme tällä hetkellä aktiivisesti chen-taijin ensimmästä liikesarjaa (Yilu), chen-taijin sapelisarjaa sekä taiji-kungfu-viuhkaa. Kaikissa edellämainituissa liikesarjoissa on meneillään ohjattu perus- tai jatkokurssi. Chen-tyylin taijin toista liikesarjaa (Erlu) ja chen-miekkaa tehdään toistaiseksi vain niitä osaavien kesken.Chentyylimme on ns. shinjia-koulusuuntaa mestarien Ma Hong ja Liu Shaohua oppien mukaista.

Yang-taijia tehdään Taijiklubissa 24-, 16- ja 8-liikkeen modernien liikesarjojen muodossa (mestari Zhang Fangin oppien mukaan) sekä yang-miekan osin niitä jo aiemmin harjoittaneiden kesken. Vuodesta 2014 alkaen yhdistyksessä on harjoitettu myös yangtyylin klassista pitkää liikesarjaa Tung-suvun koulun oppien mukaisesti, sekä myös Tung-perhesarjaa, miekkaa ja sapelia.