Lahden Taijiklubi

Lahden taijiklubin tarkoituksena on tukea ja ylläpitää taijin harrastusta ja tehdä lajia tunnetuksi Päijät-Hämeen alueella. Harjoittelemme chen-, yang- ja tung-tyylin taijia (eri tyyleistä ks. tarkemmin kohdasta Taiji). Hyödynnämme harjoittelussa myös muita itämaisia terveysliikunnan muotoja, kuten qigong- ja yiquan-harjoitteita. Olemme toimineet Lahdessa vuodesta 2005 ja rekisteröityneenä yhdistyksenä vuodesta 2009.

Chen-taijissa harjoittelemme tällä hetkellä aktiivisesti chen-taijin ensimmäistä (Yilu) ja toista (Erlu) liikesarjaa sekä aseellisista sarjoista sapeli- ja miekkasarjaa mestarien Ma Hongin ja Liu Shaohuan opetuksen mukaan (ns. shinjia-koulusuunta).

Yang-taijissa (moderni yang) harjoittelemme 40, 24, 16 ja 8 liikkeen sarjoja mestari Zhang Fangin (Helsingin Wushu ry.) ja Tarmo Hakkaraisen (Kuopion taijiquan ry) opetuksen mukaan.

Tung-taijissa (klassinen yang) harjoittelemme yang-tyylin hidasta liikesarjaa sekä muita soveltavia harjoituksia mestari Tung Kai Yingin opetuksen mukaan. Lahden taijiklubi on Tai Chi Chuan Finland ry:n yhdistysjäsen (ks. taichichuan.fi).

Taiji-qongfu-viuhkasarjassa (52 liikkeen viuhkasarja) on piirteitä niin yang- kuin chen-taijista. Lahden taijiklubissa viuhkasarjaa harjoitellaan Tarmo Hakkaraisen (Kuopion taijiquan ry) opetuksen mukaan.